Faillissement afgewend, Avondje NAC blijft voorlopig intact

Het Avondje NAC blijft de komende jaren behouden voor het betaalde voetbal. NAC Breda is namelijk gered van een faillissement.

Faillissement afgewend, Avondje NAC blijft voorlopig intact

De financiers van de West-Brabantse club maakten dinsdag bekend dat zij achter het voorstel van de gemeente Breda staan om de Parel van het Zuiden financieel tegemoet te komen. De politieke partijen wensten dinsdagavond evenmin dwars te liggen tijdens de commissievergadering.

Woensdag maakt het College van B en W formeel bekend dat de stadionhuur voor de komende vijf jaar wordt verlaagd met 325.000 euro. Ook neemt de gemeente de onderhoudskosten á 250.000 euro de komende drie jaar op zich.

In totaal is de huurverlaging derhalve bijna de zes ton die de financiers van NAC verlangden als voorwaarde om vier miljoen euro te steken in de armlastige club. Dat bedrag, plus de huidige achtergestelde lening van zeven miljoen euro die bij hen geparkeerd staat, wordt omgezet in een aandelenconstructie.

Daarmee komt de West-Brabantse club, die nu een negatief eigen vermogen heeft van twaalf miljoen euro, bijna uit de rode cijfers. Bij een faillissement van NAC had de gemeente de stad Breda opgescheept gezeten met een onbruikbaar stadion en zou de gemeenschap opdraaien voor het verlies van naar schatting 25 miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen