Faber passeert Matavz en mist Schaars

Reacties

Stijn Schaars is ook zaterdag niet van de partij bij PSV, dat het in eigen huis opneemt tegen NAC Breda. De dertigjarige middenvelder heeft nog teveel last van zijn knie. Tim Matavz is gepasseerd.

Faber passeert Matavz en mist Schaars

Volgens waarnemend trainer Ernest Faber heeft Matavz bijzonder weinig laten zien op het trainingsveld en komt hij daarom niet in aanmerking voor speelminuten tegen NAC. De Sloveense spits is al vrijwel het gehele seizoen tweede keus achter Jürgen Locadia.

Schaars sukkelt al een tijdje met knieklachten. Zijn rentree leek al een paar keer dichtbij, maar Faber maakte vrijdag bekend dat de international zaterdag wederom ontbreekt. Datzelfde geldt voor Jetro Willems (knie) en Santiago Arias (geschorst). Schaars' blessure wordt binnenkort nader onderzocht. Of hij volgende week kan aansluiten bij de oefenstage van het Nederlands elftal, is nog onduidelijk.

Kans
PSV moet winnen van NAC om zich van directe plaatsing voor Europees voetbal te verzekeren én om ervoor te zorgen dat de potentiële WK-gangers zich kunnen melden bij de trainingsstage van Van Gaal. Bij een nederlaag of gelijkspel zijn de Eindhovenaren afhankelijk van Vitesse (FC Utrecht-uit) en SC Heerenveen (RKC Waalwijk-uit). 'Deze kans moeten we aangrijpen', aldus Faber. 'Of ik blij kan zijn met de vierde plaats? Het is het minimale dat we konden halen.'

Recent uitte Faber zich kritisch over de instelling van sommige PSV'ers. Over wat hij deze week op de training zag is hij over het algemeen genomen wél tevreden. 'De scherpte was er zeker tijdens de trainingen deze week, maar het gaat erom dat die er zaterdag tijdens de wedstrijd is. Dan moeten we laten zien dat we een team zijn en elkaar bij de les houden voor een goed resultaat.'

Faber heeft nog een contract tot medio 2015 bij PSV. Na dit seizoen gaat hij met de club rond de tafel voor een evaluatie. Hij is 'in principe' van plan zijn contract uit te dienen, maar als uit de evaluatie blijkt dat PSV gebaat is bij een andere invulling van de technische staf, gaat het clubbelang volgens Faber voorop.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.