Faber: 'Meerdere NEC'ers zijn op zoek naar een stap verder'

Reacties

Ernest Faber heeft nog geen spelers van NEC gepolst hem te vergezellen naar zijn nieuwe club FC Groningen, zei de trainer dinsdag bij zijn presentatie.

Faber: 'Meerdere NEC'ers zijn op zoek naar een stap verder'

De huidige coach van de Nijmegenaren sloot de mogelijkheid echter niet uit dat hij gaat shoppen bij NEC. 'De jongens daar hebben me gefeliciteerd met Groningen. Meerdere spelers zijn op zoek naar een stap verder, maar daar heb ik met het bestuur hier nog niet bij stilgestaan. Ik focus me nu nog op het seizoen met NEC, de rest komt later', aldus Faber, die geen moeite zegt te hebben met de situatie. 'Ik kan ook heel snel weer schakelen naar de dag van morgen in Nijmegen, dat is voor mij geen enkel probleem. We zijn allemaal professionals.'

Faber, die zijn handtekening zette onder een contract voor twee seizoenen, was als voetballer ook al actief in Groningen. 'Het is alweer een tijdje geleden dat ik hier heb mogen werken als jonge voetballer, nu ben ik hier als energieke trainer. Ik vind het fantastisch om hier te mogen zijn. Ik weet dat dit een club in beweging is die succes heeft.'

FC Groningen kan aan de bak onder Faber, kondigt hij aan. 'Ik ben een jongen van details. Ik hou van hard werken, van lang trainen en van een topsportklimaat. Snelle keuzes en tempo maken. Ik eis veel van mezelf en ook van mijn spelers', verklaart Faber zijn werkwijze, waarmee hij in zijn eerste seizoen met promovendus NEC (zevende) afstevent op een plek in de play-offs voor Europees voetbal.

De Groningers hebben NEC een afkoopsom moeten betalen voor Faber. Het bedrag wilde Hans Nijland niet noemen, maar was volgens Groningen-directeur 'substantieel lager' dan de twee ton die in de media werd genoemd. Faber was volgens Nijland net als huidig assistent-trainer Dick Lukkien één van de vier kandidaten waarmee door de club gesproken is om Erwin van de Looi op te volgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.