Faber: 'Er mogen nog wel wat spelers bij'

Reacties

Ernest Faber heeft na de 0-2 nederlaag tegen Ajax erkend dat NEC nog wel wat nieuwe spelers kan gebruiken. De coach van de Nijmegenaren sprak van een verdiende zege voor de Amsterdammers.

Faber: 'Er mogen nog wel wat spelers bij'

'Je kunt niet heel de wedstrijd blijven verdedigen', zo analyseerde Faber bij FOX Sports. 'Ajax wachtte geduldig op het goede moment. Wij hebben te weinig gecreëerd om aanspraak te mogen maken op een punt. Als wij de ruimte krijgen kunnen we best aardig voetballen, maar onder druk is dat nog wat moeilijker. Het gaat in de Eredivisie allemaal net een tikkeltje sneller. Daar moeten de jongens nog even aan wennen. Ik denk dat dat wel goedkomt', zo keek de trainer van de promovendus hoopvol vooruit.

Faber is wel duidelijk over zijn wens om nieuwe spelers te mogen verwelkomen. 'Er mogen er nog wel een paar bijkomen. We zijn met ons beperkte budget druk bezig, maar ik denk dat we binnenkort nog wel wat mensen kunnen verwelkomen', aldus de coach, die bevestigde dat de club praat met de momenteel clubloze Kevin Conboy, die voor een rentree in Nijmegen staat. Ook Marcel Ritzmaier, die bij PSV in een uitzichtloze situatie is beland, is nadrukkelijk in beeld bij NEC.

Aanvoerder Rens van Eijden onderschrijft de woorden van zijn trainer. 'Zo extreem verdedigend als Jablonec donderdag tegen Ajax hebben wij het niet gedaan, maar we wilden inderdaad heel compact spelen. Na rust konden we geen vuist meer maken en werden we een beetje van het kastje naar de muur gestuurd. Ik denk dat duidelijk is geworden dat wij in de aanval wat kwaliteit ingeleverd hebben. Er mag dus nog wel wat bij als we iets willen bereiken in de Eredivisie', aldus de verdediger, die doelde op het aanstaande vertrek van Anthony Limbombe naar Leeds United en de al vertrokken
Alireza Jahanbakhsh (naar AZ).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.