FA pleit Mourinho vrij in zaak-Carneiro

Reacties

De Engelse voetbalbond heeft José Mourinho vrijgesproken in de zaak rondom Eva Carneiro (foto). De FA heeft verklaard dat de Portugese manager van Chelsea geen discriminerende uitspraken heeft gedaan richting de inmiddels vertrokken teamarts.

FA pleit Mourinho vrij in zaak-Carneiro

Mourinho haalde anderhalve maand geleden publiekelijk uit naar Carneiro, die in de slotfase van het duel met Swansea City (2-2) het veld betrad om Eden Hazard te behandelen. Dat was niet naar wens van de trainer, die wilde dat Carneiro aan de kant bleef zodat zijn ploeg de jacht op de winnende treffer ongestoord kon voortzetten. Hij zou daarbij ook discriminerende en seksistische uitspraken hebben gedaan, luidde de aanklacht.

De FA bestudeerde beelden van het voorval, maar kwam tot de conclusie dat de manager zich niet schuldig had gemaakt aan discriminerende of kwetsende opmerkingen, weet de BBC. De Engelse voetbalbond zal hem daarom ook niet vervolgen voor zijn verbale uitbrander.

Kort na het incident liet Mourinho weten dat Carneiro niet meer welkom was op de bank tijdens wedstrijden. Chelsea vroeg haar in een later stadium weer aan de slag te gaan, maar dat weigerde Carneiro. Het slepende conflict leidde tot een definitieve breuk. De in Gibraltar geboren Carneiro was sinds 2009 actief voor de Londense topclub.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.