FA laat Man City en Chelsea boeten na wangedrag

Reacties

De FA heeft Manchester City en Chelsea boetes van respectievelijk zo'n 41 duizend en 120 duizend euro opgelegd. Reden is het wangedrag van enkele spelers bij de clash tussen de topclubs begin december (1-3).

FA laat Man City en Chelsea boeten na wangedrag

Sergio Agüero hield een schorsing van vier duels over aan zijn horrortackle op David Luiz, Fernandinho kreeg een schorsing van drie wedstrijden voor het over de boarding duwen van Cesc Fàbregas en bovendien moesten City en Chelsea op het matje komen bij de FA. Bij een zitting van de disciplinaire afdeling van de Engelse voetbalbond is besloten dat beide clubs de portemonnee moeten trekken vanwege het overtreden van regel E20. Die gaat over het gedrag van spelers.

Even werd in Engelse media gespeculeerd over puntenaftrek voor Premier League-koploper Chelsea. Zeker omdat het niet voor het eerst was dat The Blues zich misdroegen. Na het duel tussen Chelsea en Tottenham Hotspur in de eindfase van vorig seizoen kwam de FA al met een pittig statement waarin gedreigd werd met puntenaftrek.

Manager Antonio Conte reageerde daar zondag na de 1-0 zege op West Bromwich Albion op: 'Jullie maken een grapje zeker? We raakten buiten onze schuld om betrokken in een situatie. Waarom zouden wij dan moeten boeten? Daar begrijp ik helemaal niets van. Mijn spelers probeerden zich juist niet mee te laten slepen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.