Dodelijk Chelsea dé titelkandidaat na verhitte zege bij City

Chelsea heeft op bezoek bij Manchester City een indrukwekkende overwinning geboekt (1-3). De ploeg van Antonio Conte toonde veerkracht en sprong zeer effectief om met de kansen.

Vanaf het eerste fluitsignaal golfde het spel op en neer in het Etihad Stadium. City had een licht overwicht en kreeg de beste kansen, maar faalde keer op keer in de afwerking. En de thuisclub had ook Anthony Taylor niet mee, want twee keer had de scheidsrechter een strafschop kunnen geven en David Luiz ontsnapte aan een rode kaart. Tussendoor werd er ook nog een doelpunt van Fernandinho afgekeurd.

Ondanks al het spektakel leken beide clubs te gaan rusten met een 0-0 stand, maar op slag van rust kreeg City hulp van Gary Cahill. De verdediger werkte een voorzet van Jesús Navas achter zijn eigen doelman. De voorsprong was verdiend voor The Citizens, die in de tweede helft op zoek gingen naar meer. De kansen kwamen er ook wel, maar volledig uit het niets kwam Chelsea na een uur op gelijke hoogte.

Gary Cahill baalt na zijn ongelukkige actie kort voor rust.

Diego Costa controleerde een pass van Cesc Fabregas uitstekend, zette Nicolás Otamendi op het verkeerde been en rondde koel af. Tien minuten later was het opnieuw raak en weer was het Chelsea dat scoorde. Diego Costa was dit keer de aangever. Hij stuurde Willian weg en de invaller schoot in de verre hoek binnen. Die klap kwam hard aan bij City, want daarna werd het nauwelijks echt gevaarlijk. Chelsea bleef redelijk eenvoudig op de been en kort voor tijd besliste Eden Hazard de wedstrijd. Uit een counter maakte hij er 1-3 van.

Frustratie
Dat deed de stoppen doorslaan bij Sergio Agüero, die in de extra speeltijd na een smerige overtreding op David Luiz een rode kaart kreeg. Ook Fernandinho werd weggestuurd door Taylor. In het opstootje dat volgde op het rood voor Agüero duwde hij Fabregas over de reclameborden.

Door de overwinning, de achtste op rij in de Premier League, heeft koploper Chelsea nu 34 punten uit veertien duels, vier meer dan City dat de derde plaats bezet. Liverpool staat tweede en gaat zondag op bezoek bij AFC Bournemouth.