FA Cup laatste kans op prijs voor hunkerend United

Reacties

Als Louis van Gaal woensdagavond (20.00 uur) met Manchester United verliest van West Ham in de replay van de FA Cup-kwartfinale, zou de Engelse grootmacht voor het eerst sinds de beginperiode onder Sir Alex Ferguson drie jaar op rij zonder eremetaal blijven.

FA Cup laatste kans op prijs voor hunkerend United

Door de uitschakeling in de Europa League en de grote achterstand op koploper Leicester City in de Premier League (negentien punten) is de FA Cup de enige prijs die de ploeg van Van Gaal dit seizoen nog kan bemachtigen dankzij de late gelijkmaker van Antony Martial in het eerste duel (1-1). Verdediger Phil Jones erkent het belang van het bezoek aan West Ham. 'Er is een groot verlangen om beslag te leggen op eremetaal', zei Jones tegen de BBC.

Jones noemt het bezoek aan West Ham dan ook 'bepalend' voor het seizoen. 'We moeten goed spelen en hen verslaan. Het is een moeilijk seizoen geweest.' Dat werd zondag nog eens onderstreept door het 3-0 verlies bij Tottenham Hotspur, alweer de negende van deze competitie. 'Nergens heerst daarover meer teleurstelling dan in de kleedkamer', aldus Jones.

De laatste prijs die Manchester United pakte: het Community Shield in 2013. Phil Jones (staand, tweede van links) is net als zijn ploeggenoten dolblij.
De laatste prijs die Manchester United pakte: het Community Shield in 2013. Phil Jones (staand, tweede van links) is net als zijn ploeggenoten dolblij.

Want het zou zomaar kunnen gebeuren dat ook het tweede jaar onder Van Gaal geen prijs oplevert. David Moyes begon zijn termijn nog met het winnen van het Community Shield, voortbordurend op het laatste succes van Ferguson. United werd in 2013 onder leiding van de legendarische Schot kampioen, met Robin van Persie als topscorer (26 goals). Jones was er ook toen, als 21-jarig talent, al bij.

Door een slepende enkelblessure heeft de 24-jarige Engelsman weinig kunnen doen aan de slechte prestaties in 2016, waardoor de fans voor het eerst sinds het einde van de jaren tachtig mogelijk drie jaar op een prijs moeten wachten. Jones is inmiddels op de weg terug en speelde net als Wayne Rooney onlangs mee met de beloften. Maar in tegenstelling tot zijn aanvoerder, is hij nog niet klaar voor zijn rentree.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.