Ex-Vitessenaren vellen Oranje Onder-19

Nederland Onder-19 heeft de 3-1 zege op Kroatië geen goed vervolg kunnen geven op het EK in Duitsland. Engeland greep in de blessuretijd van het tweede groepsduel de 1-2 zege.

Na ruim tien minuten opende Sam Lammers de score voor Oranje. De PSV-aanvaller profiteerde van geklungel van The Three Lions en knalde met zijn linker raak vanaf de rand van het Engelse strafschopgebied. Daarmee liet hij alweer zijn tweede treffer aantekenen.

In de 38ste minuut kwam Engeland via Dominic Solanke langszij. De Chelsea-spits, die het afgelopen seizoen op huurbasis uitkwam voor Vitesse ,verschalkte doelman Yanick van Osch in de korte hoek. Een klein kwartier daarvoor had hij het doel met een kopbal maar net gemist.

Waar Lammers tien minuten voor het laatste fluitsignaal nog dicht bij de 2-1 en zijn derde goal van dit EK was, deed een andere ex-Vitessenaar Nederland pijn. Invaller Isaiah Brown schoot de 1-2 binnen en stelde daarmee in de blessuretijd alsnog een Engelse zege veilig.

Daardoor komt Engeland Onder-19 op zes punten in Groep B. Dat zijn er drie meer dan Oranje. Kroatië en Frankrijk - beide nog op nul punten - komen later vandaag nog in actie. De beste twee landen gaan door naar de halve finale.