'Extra mooi eerste doelpunt tegen Feyenoord te maken'

Invaller Guyon Fernandez toonde zich vanzelfsprekend verheugd tegenover de camera’s van FOX Sports. De aanvaller van PEC Zwolle maakte na zeventig minuten zijn debuut en luisterde zijn eerste optreden op met de winnende treffer tegen zijn oude club Feyenoord.

'Extra mooi eerste doelpunt tegen Feyenoord te maken'

'Dit is natuurlijk een mooi debuut, maar de drie punten zijn het belangrijkste. Dat ik een doelpunt maak is extra mooi', reageerde Fernandez. In zijn eerste seizoen voor de Rotterdammers kwam Fernandez nog regelmatig aan spelen toe. In negentien competitieduels maakte de spits zeven treffers.

Twee rode kaarten, met daarop volgende schorsingen, wierpen echter een zwarte schaduw over zijn eerste periode in De Kuip. Tijdens zijn tweede seizoen raakte hij bij Feyenoord op een zijspoor, nadat Graziano Pèlle was aangetrokken. Deze zomer besloot Feyenoord de spits in de etalage te zetten. Hij was door trainer Koeman overbodig verklaard.

Een uitleenbeurt aan PEC Zwolle bood uitkomst. 'Ik ben pas twee weken hier. Het is fijn om mijn eerste goal hier te maken. Dat ik ook nog eens tegen Feyenoord scoorde, is extra mooi', aldus Fernandez. Ook Kamohelo Mokotjo maakte deze zomer de overstap van Feyenoord naar PEC Zwolle.

Als regisseur op het middenveld drukte hij een stempel op de wedstrijd. Fernandez had dat een dag eerder al met Mokotjo besproken. 'We zijn gisteren met zijn tweeën uit eten geweest in Zwolle. Hij zei toen tegen me: Ik voel me fit en heb er zin in. Laat Feyenoord maar komen. En deze overwinning is zeker niet onverdiend.'

DebuutHet is de tweede keer dat Fernandez doel treft bij zijn debuut voor een nieuwe club. Opvallend genoeg gebeurde dat beide keren tegen zijn voorgaande werkgever. Op 5 augustus 2011 scoorde de spits tijdens zijn debuut voor Feyenoord tegen Excelsior, waar hij die zomer van was overgenomen.

In navolging van Fernandez liet trainer Ron Jans blijken blij te zijn met de winst. 'En zeker voor Mokotjo en Fernandez. Op basis van de tweede helft kwamen we verdiend op voorsprong, maakt Feyenoord toch gelijk en dan Fernandez… Dit is een droomscenario.'

Mokotjo was volgens de trainer een van de betere krachten van zijn ploeg. 'Maar het kan nog wel beter. De eerste helft was ik eigenlijk niet zo tevreden over hem. Hij had meer uit moeten zakken om de bal te vragen, daar kwamen we in de tweede helft veel beter aan toe. Maar Mokotjo heeft het fantastisch gedaan. Hij heeft gif en passie in zijn spel.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen