Ex-PSV'er debuteert bij Inter en moet kiezen

Het zijn hectische tijden voor Ibrahim Maaroufi (17). De ex-PSV'er debuteerde vorige week in het eerste elftal van Internazionale en staat nu voor de keuze België of Marokko te vertegenwoordigen.

Ex-PSV'er debuteert bij Inter en moet kiezen

Maaroufi koos afgelopen zomer voor het avontuur bij Internazionale. Vorige week tegen Livorno maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Nerazzurri.

De acht speelminuten die trainer Roberto Mancini hem gunde, deden twee bondscoaches bij de jongeling aan de bel trekken. Hij kreeg een uitnodiging van de Marokkaanse voetbalbond in de bus en de Belgische bondscoach René Vandereycken nam contact met hem op.

'Ik kies voor België', liet Maaroufi weten aan de Belgische krant Het Laatste Nieuws. 'Europese confrontaties moeten me sterker maken. Wie bij Inter speelt, kan overal mee. Al besef ik dat ik nog een lange weg heb af te leggen.'

Maaroufi beschikt zowel over de Belgische als de Marokkaanse nationaliteit. Hij komt in eerste instantie in aanmerking voor de selectie van Jong België. Later zou het talent er dan nog voor kunnen kiezen voor Marokko uit te komen. Zijn werkgever Inter ziet hem het liefst definitief voor België opteren.

Bekijk hier al onze video's