Portemonnee aan een touwtje: nep-aanbod voor Italianen uit Saoedi-Arabië

Reacties

Een uitpuilende portemonnee aan een touwtje, dat kregen vijftig Italiaanse spelers voorgehouden. De overgrote meerderheid was geïnteresseerd in 'het aanbod uit Saoedi-Arabië'.

Portemonnee aan een touwtje: nep-aanbod voor Italianen uit Saoedi-Arabië

Het aanbod was verzonnen door televisieprogramma La Iene, dat contact opnam met de voetballers die uit Italië afkomstig zijn en/of in de Serie A spelen. Zij kregen het aanbod om voor een jaarsalaris van 30 miljoen euro in Saoedi-Arabië te voetballen. 88 procent toonde interesse.

Daarvan gaven vier voetballers, waaronder Giacomo Bonaventura (Fiorentina) en Stefano Sensi (Internazionale), toestemming om hun reactie op het aanbod te publiceren. 'Als er een concrete aanbieding is van iemand, sta ik daar altijd voor open', zei ook Arsenal-middenvelder Jorginho bijvoorbeeld. 'Het hangt ervan af hoeveel ze bieden', zei Mario Balotelli (Adana Demirspor). 'Daar moeten we samen voor zitten en het iets formeler aanpakken. 30 miljoen per jaar? Dat is prima.'

Wie wel nee zeiden, waren Mattia Perin (Juventus), Federico Bernardeschi (Toronto FC), Lorenzo Pellegrini (AS Roma), Mattia Zaccagni (Lazio) en Giovanni Simeone (Napoli). 'Ik ben niet geïnteresseerd, ik zit goed bij Roma en ben blij voor het team uit mijn stad te spelen', liet Roma-captain Pellegrini weten. 'Ik ben nu niet van plan naar Saoedi-Arabië te gaan. Op dit moment ben ik niet geïnteresseerd in geld maar in carrière maken in Europa', was de reactie van Simeone.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.