Ex-Feyenoord-spits Connolly (37) stopt

Reacties

David Connolly heeft na ruim twintig seizoenen een punt achter zijn loopbaan gezet. Ondanks een tot het einde van dit seizoen doorlopend contract met Wimbledon (League Two) heeft de 37-jarige ex-speler van Feyenoord zijn afscheid aangekondigd.

Ex-Feyenoord-spits Connolly (37) stopt

Connolly is bekend van zijn dienstjaren bij Feyenoord. De Rotterdammers namen de 41-voudige international van Ierland in 1997 over van Watford. In vier seizoenen in De Kuip kwam Connolly echter maar 25 keer in actie in de Eredivisie, waarin hij zeven keer scoorde. Twee daarvan maakte hij in De Klassieker van 13 maart 2001 (3-4 voor Feyenoord).

Bij Feyenoord zal Connolly toch vooral worden herinnerd als de spits die ondanks een miljoenensalaris één seizoen werd verhuurd aan Wolverhampton Wanderers en anderhalf jaar op Woudestein speelde voor Excelsior. Voor de Kralingers scoorde de Ierse goaltjesdief liefst 42 keer in 48 Eerste Divisie-duels.

Connolly ging na zijn vertrek uit De Kuip door met scoren. Dat deed hij echter vooral in het Championship, het tweede niveau van Engeland. Zo maakte hij tussen 2001 en 2003 42 goals voor Wimbledon, waar hij nu zijn loopbaan afsluit. In die periode was Connolly ook een vast lid van de Ierse selectie, waarmee hij nog uitkwam op het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.