Excelsior voor het eerst in dertig jaar veilig in Eredivisie

Reacties

● Excelsior won vijf en verloor zeven van de voorgaande zestien thuisduels met AZ op het hoogste niveau (G4).

Excelsior voor het eerst in dertig jaar veilig in Eredivisie

● De Kralingers zijn ongeslagen in de laatste vier thuiswedstrijden tegen AZ in de Eredivisie (W2, G2).

● In het seizoen 2006/07 reisde AZ ook op de laatste speelronde af naar Kralingen en verspeelde daar destijds het kampioenschap (3-2 nederlaag).

● Excelsior won op 1 maart voor het laatst een Eredivisieduel (3-0 tegen Heerenveen) en pakte in de acht wedstrijden daarna slechts drie punten (G3, V5).

● De Kralingers eindigen, na zes Eredivisieseizoenen met nacompetitie of rechtstreekse degradatie, voor het eerst sinds 1985/86 (vijftiende) boven de streep van de degradatiezone in de Eredivisie.

● Tom van Weert is de eerste Nederlander met dertien Eredivisiegoals voor een Rotterdamse ploeg sinds 2010/11 (Wijnaldum - veertien en Castaignos - vijftien doelpunten, voor Feyenoord).

● AZ pakte dit seizoen 28 van de mogelijke 30 punten tegen de huidige onderste 6 ploegen in de Eredivisie; alleen tegen Excelsior werden thuis punten verspeeld (3-3).

● De Alkmaarders stonden dit seizoen aan het einde van slechts twee speelronden in de topdrie: na ronde 1 (tweede) en speelronde 25 (derde).

● Nemanja Gudelj is de eerste AZ-middenvelder sinds Barry van Galen in 1999/2000 die tot elf goals in één Eredivisieseizoen komt.

● Door de schorsing van Aaron Meijers (ADO Den Haag) zijn Jeffrey Gouweleeuw (AZ) en Eric Botteghin (FC Groningen) de enige Eredivisiespelers die alle 34 duels van begin tot einde kunnen uitspelen dit seizoen.

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.