Excelsior neemt in Helmond voorschot op lijfsbehoud

Excelsior kan zich opmaken voor nog een seizoen in de Eredivisie. De Rotterdammers waren in de heenwedstrijd van de finale in de play-offs om promotie/degradatie op bezoek bij Helmond Sport met ruime cijfers te sterk (5-1).

De Kralingers begonnen sterk aan het duel met Helmond. Na vier minuten opende Roland Bergkamp, na goed doorzetten van Guyon Fernandez, de score voor Excelsior. In het vervolg van de eerste helft was Tim Vincken nog dicht bij een tweede Rotterdamse treffer, maar dit was iets te veel van het goede.

Na rust kwamen de bezoekers wederom sterk uit de startblokken. Scheidsrechter Pol van Boekel legde de bal na 52 minuten spelen op elfmeter na een domme overtreding van Phillip Haastrup op Daan Bovenberg. De verdediger van Helmond Sport kreeg zijn tweede gele kaart en kon inrukken. Aanvoerder Ryan Koolwijk mocht aanleggen voor de 2-0 en faalde niet.

In het vervolg van de wedstrijd leek alle hoop bij Helmond Sport vervlogen. Excelsior verhoogde door treffers van Fernandez, Kevin Wattamaleo en Edwin de Graaf de score naar 5-0. Twee minuten voor tijd deed de ploeg van trainer Jurgen Streppel nog iets terug via Guus Joppen. Het zal Helmond Sport niet met extra vertrouwen doen afreizen naar Rotterdam voor de return. Foto: VI Images