Excelsior neemt acht Feyenoorders over

Acht spelers, die nu nog op de loonlijst van Feyenoord staan, vertrekken volgend seizoen naar Excelsior. Zij zullen ook door de promovendus worden betaald. Feyenoord zal volgend seizoen maximaal vijf spelers uitlenen - meer is reglementair niet toegestaan.

Door de promotie, gaat de huishouding van de Kralingers dus flink omhoog. Waar het gros van de Feyenoorders vorig seizoen nog gewoon werd gehuurd, moeten de spelers nu dus worden overgenomen. Mocht één van hen zich dermate ontwikkelen dat Feyenoord hem tussentijds terugwil, dan geldt voor die speler een overschrijvingstermijn tot 1 februari 2003.

De acht Feyenoorders die op de loonlijst van Excelsior komen, zijn: Said Boutahar, Cor Varkevisser, Danny Buys, Steve Olfers, Jan Frederiksen, Patrick Mtiliga, René van Dieren en Gill Swerts. Van de vijf die door Feyenoord zullen worden uitgeleend, is er maar een bekend: doelman Zbigniew Malkowski.

'Het ziet er naar uit dat de andere vier van buiten de EU zullen komen', zegt manager Jan D. Swart op www.feyenoord.nl. Dit vanwege het hoge salaris dat zij als niet-EU'er moeten verdienen. 'Het zou onredelijk zijn om Excelsior daarmee te belasten', aldus Swart.

Bekijk hier al onze video's