Excelsior legt '2000-debutant' Haspolat voor drie jaar vast

Reacties

Dogucan Haspolat heeft zijn toekomst verbonden aan Excelsior. De zestienjarige middenvelder tekende een contract tot medio 2019 met de Kralingers.

Excelsior legt '2000-debutant' Haspolat voor drie jaar vast

Afgelopen weekend werd Haspolat de eerste speler met speeltijd in de Eredivisie die geboren was na de eeuwwisseling. Trainer Mitchell van der Gaag gunde de tweedejaars B-junior als invaller zijn debuut tijdens het uitduel met Feyenoord (4-1 verlies).

'Dat Dogucan zijn debuut heeft mogen maken in de Eredivisie en nu een contract heeft ondertekend, maakt dat wij als jeugdafdeling alleen maar ontzettend trots kunnen zijn', aldus hoofd jeugdopleiding Marco van Lochem op de clubwebsite.

'Hij is, net als onder meer Luigi Bruins en Ryan Koolwijk, een voorbeeld voor al die talentvolle jongens die bij ons in de jeugd rondlopen. Zijn succes is het bewijs dat talentvolle spelers bij Excelsior Rotterdam in een warme omgeving de kans krijgen om te groeien en ook daadwerkelijk die stap naar de selectie kunnen maken.'

Excelsior speelt donderdag om 12.30 uur overigens een besloten oefenwedstrijd tegen NAC Breda. In gesprek met VI vertelde de hoofdrolspeler zelf ook al over zijn debuut.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.