Excelsior houdt Sparta Rotterdam van periodetitel af

Sparta Rotterdam heeft in de Rotterdamse derby een gevoelig verlies geïncasseerd tegen Excelsior. FC Dordrecht verslikte zich op eigen veld in Fortuna Sittard.

Excelsior houdt Sparta Rotterdam van periodetitel af

Excelsior – Sparta Rotterdam 2-1Sparta Rotterdam heeft zich verkeken op de strijdlust van Excelsior, dat de koploper in de Jupiler League op Woudestein op een 2-1 nederlaag trakteerde. Daan Blij (foto) was de gevierde man bij de Kralingers. In de derde minuut opende hij de score met een bekeken schot met links in de kruising.

In de 38ste minuut leek Blij het kunstje te gaan herhalen, maar de paal stond zijn tweede treffer van de avond in de weg. Dankzij de attente Elvis Manu leverde de rebound Excelsior alsnog de 2-1 op.

Een andere hoofdrol op Woudestein was weggelegd voor Donovan Deekman. De aanvaller van Sparta tekende in de 36ste minuut met een fraaie kopbal (op anageven van Pieter Nys) voor de gelijkmaker, maar bracht zijn ploeg kort in de tweede helft ook in de problemen. Scheidsrechter Martin van den Kerkhof stuurde hem terecht met een rode kaart weg nadat Deekman op de buik van Jurgen Mattheij was gaan staan.

Ondanks de numerieke minderheid zette Sparta nog aan voor een offensief, dat echter vruchteloos bleef. De ploeg van trainer Michel Vonk legde daardoor nog geen beslag op de tweede periodetitel, maar kan die desondanks nauwelijks meer ontgaan. Almere City FC (dat de wedstrijd tegen AGOVV Apeldoorn afgelast zag worden) kan nog wel in punten gelijk komen met de Kasteelclub, die echter een beduidend beter doelsaldo heeft (+6).

Excelsior is door de zege ook hekkensluiter af. De ploeg passeert op de ranglijst FC Eindhoven en Emmen.

FC Dordrecht - Fortuna Sittard 0-1De derde plaats lag (door de vele afgelastingen in de Jupiler League) in het verschiet voor FC Dordrecht. Een overwinning op Fortuna Sittard was voldoende om verder te klimmen op de ranglijst. Maar de ploeg van trainer Harry van den Ham bleef met lege handen achter door toedoen van Ramazan Cevik, die na bijna een uur de enige treffer voor zijn rekening nam. De rest van het programma in de Jupiler League vond vrijdag geen doorgang vanwege de onbespeelbaarheid van de velden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's