Everton zonder Lukaku, captain Jagielka keert terug

Reacties

Romelu Lukaku komt zaterdag niet in actie in de FA Cup-wedstrijd tegen Dagenham & Redbridge. Manager Roberto Martínez kan wel weer beschikken over Phil Jagielka, die klaar is voor zijn rentree na een zware knieblessure.

Everton zonder Lukaku, captain Jagielka keert terug

De schrik zat er goed in bij het publiek op Goodison Park toen Lukaku woensdag in de League Cup-wedstrijd tegen Manchester City (2-1 winst) kort na het maken van de winnende uitviel met een enkelblessure. Martínez stelde zijn aanhang direct na afloop gerust en deed dat ook vrijdag tijdens zijn persconferentie. 'Hij reageert goed op de behandeling, ik verwacht niet dat we hem lang moeten missen.'

De spits is dit seizoen de absolute smaakmaker bij The Toffees. Na twintig duels staat de teller in de Premier League al op vijftien goals. Lukaku scoorde twaalf keer in zijn laatste twaalf optredens voor zijn club. De Belg krijgt zaterdag op de tribune gezelschap van Seamus Coleman en Tom Cleverley, die eveneens niet beschikbaar zijn vanwege blessures.

Jagielka verdraaide zijn knie in het uitduel met Arsenal en kwam sindsdien niet meer in actie. De 33-jarige Engelsman is klaar voor een basisplaats in het duel met de club uit de League Two. 'Zijn rentree is enorm belangrijk voor ons. Zijn aanwezigheid zorgt voor kalmte en we kunnen zijn leiderschap goed gebruiken.' Steven Pienaar is klaar voor zijn eerste optreden van het seizoen. De ex-Ajacied kwam sinds 11 april niet meer in actie vanwege een zware knieblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.