Everton neemt de tijd met Catalaanse groeibriljant Deulofeu

Gerard Deulofeu kwam deze zomer met hoge verwachtingen binnen bij Everton. De huurling van Barcelona staat te boek als één van de grootste talenten afkomstig van het roemruchte opleidingsinstituut La Masia, maar kwam tot dusver tot slechts enkele minuten in de Premier League.

Everton neemt de tijd met Catalaanse groeibriljant Deulofeu

Desalniettemin heeft manager Roberto Martínez alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking tussen de negentienjarige aanvaller en Everton. 'In de Premier League is het spel een stuk sneller. Balkunstenaars als Deulofeu hebben een tijdje nodig om zich aan te passen', legt Martínez uit.

In het League Cup-duel van dinsdagavond met Fulham (2-1 nederlaag) ruimde de Spanjaard een basisplaats in voor zijn landgenoot. 'In de komende periode zal Deulofeu een grotere rol gaan spelen bij Everton', aldus Martínez. 'Hij kan het verschil maken als hij op het veld staat.'

Tot op heden heeft de Catalaan, die deze zomer in de belangstelling stond van vele clubs, twee competitiewedstrijden achter zijn naam staan in Engeland. Bij elkaar waren het slechts vier minuten plus wat blessuretijd. Zowel tegen Chelsea (1-0 winst) als tegen Cardiff City (0-0) kwam Deulofeu in de ploeg voor de Belg Kevin Mirallas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen