Everton en Liverpool schieten derby in de recordboeken

Everton en Liverpool scoorden zaterdag in totaal zes keer tijdens de 221ste editie van de Merseyside-derby (3-3) en dat kwam in de Premier League-historie nooit eerder voor. In competitieverband was het al 78 jaar geleden.

Everton en Liverpool schieten derby in de recordboeken

De laatste keer dat er op het hoogste niveau in Engeland zes keer gescoord werd in een duel tussen Liverpool en Everton was op 7 september 1935 toen op Anfield de thuisclub met liefst 6-0 won. Dat was de tiende keer dat er een half dozijn doelpunten viel in een Merseyside-derby.

Drie keer eerder speelden Everton en Liverpool met 3-3 gelijk. Dat was in de seizoenen 1925/26, 1927/28 en 1929/30, waarvan twee keer op Goodison Park. Op 1 april 2004 vielen er zeven goals te bewonderen tijdens de 5-2 thuiszege van Everton op Liverpool, maar de meest doelpuntrijke Merseyside-derby werd op 11 februari 1933 gespeeld. Liverpool won toen thuis met 7-4.

Overigens speelden de twee artsrivalen op 20 februari 1991 ook een hele doelpuntrijke wedstrijd, maar dat was in de strijd om de FA Cup. In de replay van de vijfde ronde van het bekertoernooi eindigde het duel na verlenging in 4-4, waardoor de clubs opnieuw op herhaling moesten.

Romelu Lukaku nam zaterdagmiddag twee van de drie Everton-treffers voor zijn rekening, waarmee hij een sterke reeks voortzette. Ook vorig seizoen, toen hij door Chelsea aan West Bromwich Albion verhuurd werd, scoorde hij twee keer tegen Liverpool. In totaal was hij vier keer trefzeker in drie duels met The Reds. Luis Suarez laat juist vaak van zich spreken tegen Everton, want tijdens deze 3-3 maakte hij alweer zijn vierde treffer in een Merseyside-derby.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen