Everse wil langer contract van FC Zwolle

Jan Everse en FC Zwolle zijn opnieuw met elkaar in gesprek over het verlengen van het contract van de trainer, nadat de voormalig international het eerste aanbod had afgewezen. De huidige verbintenis van de 54-jarige Rotterdamse coach loopt aan het einde van dit seizoen af.

Everse wil langer contract van FC Zwolle

Everse liet maandag nog in de Volkskrant doorschemeren dat hij niet blij was met de eerste aanbieding die hij van de Zwolse club had ontvangen. 'De voorzitter heeft aangegeven dat hij misschien over een jaar opstapt. Het argument is dat hij het nieuwe bestuur niet wil opzadelen met een erfenis. Ik vond dat niet echt een compliment.'

Everse wil voor langer dan één jaar bijtekenen omdat hij een langetermijnvisie heeft. Hij eist voor het einde van deze maand een nieuwe aanbieding.

De ervaren trainer is bezig aan zijn tweede seizoen in Zwolse dienst. Een jaar geleden eindigde Everse met Zwolle op de negende plaats in de Jupiler League, momenteel bezet de Overijsselse club de derde plaats met evenveel punten als nummer twee FC Volendam.

Eerder dit seizoen had Everse zijn ontslag nog ingediend, omdat hij op technisch gebied meer zeggenschap had geëist maar niet had gekregen. Met steun van de spelers hield FC Zwolle de coach binnenboord én kreeg Everse alsnog meer invloed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen