Everse stapt op bij FC Zwolle na vertrouwensbreuk

Jan Everse vertrekt in de winterstop bij FC Zwolle. Het bestuur van de club wilde niet ingaan op de eisen van de trainer om zijn bevoegdheden uit te breiden.

Everse stapt op bij FC Zwolle na vertrouwensbreuk

Everse, die in de zomer van 2006 een tweejarige verbintenis bij de Overijsselse club signeerde, vroeg een half jaar geleden om meer inspraak over onder meer het technische beleid en de invulling van de technische staf. De Rotterdammer eiste verder een tussentijdse salarisverhoging.

Het bestuur van FC Zwolle kwam Everse gedeeltelijk tegemoet. Begin volgend jaar zou er een evaluatie aan de orde komen, omdat beide partijen de intentie hadden uitgesproken het contract met twee jaar te verlengen.

Vorige maand kwam Everse met de eis dat hij de alleenzeggenschap over de hele technische organisatie en de daarmee gepaard gaande financiën wilde hebben. Het bestuur meldt dat het toekennen van de verantwoordelijkheid voor alle technische zaken aan een persoon te risicovol is voor de club.

Wel wilde FC Zwolle dat Everse zou aanblijven, maar de coach ziet het afwijzen van zijn wensenpakket als een vertrouwensbreuk. Daarom levert hij zijn contract in de winterstop in. Zijn werkgever beschouwt dit als contractbreuk, maar gaat al wel op zoek naar een nieuwe trainer/coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen