Europees speelschema AZ bekend: opening én afsluiting tegen Denen

Reacties

Het speelschema van AZ in de Conference League is bekend. De ploeg van trainer Pascal Jansen begint met een thuiswedstrijd tegen Randers FC en sluit af met een uitwedstrijd tegen diezelfde Denen. 

Europees speelschema AZ bekend: opening én afsluiting tegen Denen
© Pro Shots

De Alkmaarders slaagden er donderdag niet in de Europa League te bereiken, een dag later werden ze bij de loting voor de Conference League gekoppeld aan CFR Cluj (uit Roemenië), Randers FC (uit Denemarken) en FK Jablonec (uit Tsjechië). Een dag na die koppeling is ook het definitieve speelschema voor de groepsfase van het derde Europese toernooi bekendgemaakt.

De ploeg begint op donderdag 16 september met een uitduel, het reist dan af naar de huidige nummer drie van Denemarken. Daarna volgen een thuiswedstrijd tegen de Tsjechen en een uitwedstrijd tegen de Roemenen. De laatste wedstrijd is wederom tegen Randers, maar dan uiteraard thuis. Tussendoor krijgt AZ nog bezoek van Cluj en gaat het op bezoek bij Jablonec.

De groepswinnaars plaatsen zich voor de laatste zestien, de nummers twee duelleren met de nummers drie van de Europa League-poules om de andere tickets voor de achtste finale. De groepswedstrijden worden gespeeld op 16 september, 30 september, 21 oktober, 4 november, 25 november en 9 december. De finale is op woensdag 25 mei in Tirana.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.