Europees avontuur voor Mulder en Rodrigues al voorbij

Al vroeg in het seizoen kunnen Dustley Mulder (foto) en Garry Mendes Rodrigues hun Europese aspiraties met Levski Sofia op hun buik schrijven. Het Nederlandse duo ging tijdens de eerste voorronde van de Europa League met 2-0 onderuit in Kazachstan tegen Irtysch Pavlodar.

Europees avontuur voor Mulder en Rodrigues al voorbij

Na het 0-0 gelijkspel van vorige week was de hoop van Mulder en Mendes Rodrigues op een lang Europees avontuur al niet groot, maar tijdens de return daalden de perspectieven al in het eerste kwartier tot het nulpunt.

Na een vroege treffer van aanvaller Kamloddin Mirzaev zagen de twee Nederlanders in de twaalfde minuut hun ploeggenoot Daniel Dimov van het veld worden gestuurd met een rode kaart. Nadat Ulugbek Bakaev de aansluitende strafschop had benut was het pleit feitelijk al beslecht.

Zodoende hebben Mulder – oud-speler van Feyenoord en RKC Waalwijk – en Mendes Rodrigues – voorheen actief voor ADO Den Haag en FC Dordrecht – maar nauwelijks kunnen genieten van de tweede plaats van vorig seizoen en kunnen ze zich volledig richten op de Bulgaarse competitie, die op 21 juli van start gaat met een uitwedstrijd tegen Botev Plovdiv.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen