Estoril zorgt voor een stuntje tegen Panathinaikos

Estoril is er in eigen huis in geslaagd te verrassen tegen Panathinaikos. De Portugezen versloegen de Griekse topclub met 2-0, dankzij een doelpunten van Kléber en Diogo Amado.

In het eerste groepsduel ging Estoril nog met 1-0 onderuit op bezoek bij PSV. Dat de uitslag tegen de Eindhovenaren nog relatief laag uitviel, moet de Portugezen moed hebben gegeven voor het vervolg tegen Panathinaikos, want nu was het de ploeg van trainer José Couceiro die de drie punten in eigen huis wist te houden.

Een van de hoofdrolspelers was invaller Kléber. De Braziliaan werd na de rust ingebracht en al in de 52ste minuut bleek dat een gouden wissel. De spits stond aan het einde van een aanval en tekende voor de eerste treffer (1-0). Een klein kwartier later tekende middenvelder Diogo Amado met een kopdoelpunt voor de 2-0 eindstand.

Estoril boekt daarmee voor het eerst in de clubgeschiedenis een overwinning in een Europees hoofdtoernooi. Met de zege komen de Portugezen op gelijke hoogte met PSV, dat ook drie punten heeft. Dinamo Moskou gaat door de 1-0 overwinning op de Eindhovenaren aan de leiding in groep E met zes punten, Panathinaikos is nog puntloos.