Esteban herhaalt: 'Ik ga niet naar het WK'

Reacties

AZ-keeper Esteban heeft nog maar eens laten weten dat hij niet van plan is deel te nemen aan het WK van komende zomer in Brazilië. De 24-jarige doelman leeft al lange tijd in onmin met Jorge Luis Pinto, de bondscoach van Costa Rica.

Esteban herhaalt: 'Ik ga niet naar het WK'

'Ik ben niet bezig met het WK. Ik wil het seizoen met AZ goed afmaken en daarna ga ik lekker op vakantie. Ik ga niet naar het WK', zegt Esteban in gesprek met RTV NH. In december vorig jaar toonde de eenmalige international al zijn ongenoegen in Voetbal International.

'Pinto schijnt te hebben gezegd dat ik een belangrijke speler kan zijn', zei Esteban destijds. 'Naar aanleiding daarvan vragen veel mensen in Costa Rica zich nu af waarom ik hem niet even bel. Maar hij is mijn vader niet. Hij is een man die ik verder niet zo goed ken. Dus waarom moet ik bellen? Bovendien moet iedereen begrijpen dat ik het probleem niet ben.'

Incident
Een incident van tweeënhalf jaar geleden ligt ten grondslag aan de situatie tussen Pinto en Esteban. Destijds vertrouwde de doelman een blessure niet en verliet hij op eigen initiatief het trainingskamp van de nationale ploeg. Dat nam Pinto hem niet in dank af.

Sindsdien bleef Esteban in Alkmaar, terwijl Levante-doelman Keylor Navas al geruime tijd zijn vervanger is in het Costa Ricaanse elftal. Somber is de keeper van AZ allerminst. 'Het WK is het grootste mondiale toernooi en natuurlijk wil ik dat graag eens meemaken, maar ik zal niet verdrietig zijn als het er nooit van komt', besluit Esteban, die donderdagavond in de halve finale van het KNVB-bekertoenooi speelt tegen Ajax.

Costa Rica plaatste zich als nummer twee in de kwalificatiegroep van de CONCACAF-zone. Het is de vierde keer dat het Midden-Amerikaanse land deelneemt aan de eindronde. Costa Rica neemt het komende zomer in de groepsfase op tegen Engeland, Italië en Uruguay.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.