Essien: 'Heb voor AC Milan gekozen vanwege Seedorf'

Reacties

Michael Essien (31) is duidelijk over de reden waarom hij naar AC Milan is gekomen. 'Ik heb voor Milan gekozen vanwege Clarence Seedorf', vertelde de middenvelder, die overkomt van Chelsea.

Essien: 'Heb voor AC Milan gekozen vanwege Seedorf'

'Ik heb twee dagen geleden met Seedorf gesproken. Ik vind hem een geweldig persoon en ik hoop dat hij ook een geweldige trainer zal worden', voegde hij daar aan toe tegenover Milan Channel. De Ghanees arriveerde vanavond in Milaan om zo snel mogelijk zijn transfer af te ronden.

Ook landgenoot Sulley Muntari heeft naar verluidt een rol gespeeld bij de transfer van van Essien naar Milan. 'Ik heb met Muntari gesproken, ja', gaf Essien toe. Maar de aanstelling van Seedorf als coach bij de Rossoneri heeft hem overgehaald.

Bij Milan zal hij een directe concurrent voor Nigel de Jong worden. 'Ik ben blij om bij deze grote club te zijn, ik kan niet wachten om te spelen', aldus de Ghanees. 'Maar ik wil eigenaar Roman Abramovich, het team en José Mourinho bedanken dat ze mij deze kans hebben gegeven', besloot hij met een positieve noot voor zijn vorige werkgever, waar hij al sinds 2005 onder contract stond.

De geruchten gaan dat Essien in Milaan een contract voor anderhalf jaar jaar tekent, maar meer details over de transfer komen dit weekend, aangezien de middenvelder nog vanavond aan tafel schuift bij algemeen directeur Adriano Galliani.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.