Ervaren Pizarro tekent weer voor één jaar bij Bayern

Voor Claudio Pizarro is het seizoen goed begonnen. De 34-jarige aanvaller tekende donderdagochtend, een dag na zijn eerste training onder Pep Guardiola, een nieuw eenjarig contract bij Bayern München.

Ervaren Pizarro tekent weer voor één jaar bij Bayern

'Ik ben 34 jaar, en iets beters dan opnieuw een contract te ondertekenen bij Bayern München kon mij niet overkomen', is de eerste reactie van de ervaren Peruviaan op de clubwebsite. 'Ik ben ervan overtuigd dat de club komend seizoen weer een succesvol seizoen kan hebben.'

Pizarro staat voor zijn achtste seizoen bij Der Rekordmeister. De fysiek sterke spits, die in het verleden ook uitkwam voor Chelsea en Werder Bremen, speelde liefst 284 officiële wedstrijden, waarin hij 112 keer trefzeker was.

Pizarro tekende zijn nieuwe verbintenis vlak voor het vertrek naar Trentino, waar de club een trainingskamp heeft ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vorig seizoen beleefde de Peruviaan ondanks zijn bescheiden rol het meest succesvolle seizoen in dienst van de Duitse topclub. Bayern München won afgelopen voetbaljaargang alles wat de club kon winnen: de titel, de nationale beker en de Champions League. Pizarro, de productiefste buitenlander in de historie van de Bundesliga, won in totaal twaalf hoofdprijzen met Bayern München, waaronder vier landstitels en het WK voor clubteams.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen