Eriksen met stap naar Spurs duurste Deense speler ooit

Christian Eriksen is de duurste Deense voetballer ooit. De spelverdeler maakte vorige week de overstap van Ajax naar Tottenham Hotspur, dat een bedrag van ruim dertien miljoen euro neertelde voor de 21-jarige middenvelder.

Eriksen met stap naar Spurs duurste Deense speler ooit

Met zijn transfer naar Londen passeerde Eriksen zijn landgenoot Simon Kjær als duurste speler uit de geschiedenis van het Deense voetbal. De centrale verdediger maakte in het seizoen 2010/11 voor twaalf miljoen euro de overstap van Palermo naar VfL Wolfsburg. Inmiddels is Kjær in dienst van Lille, dat hem deze zomer losweekte voor 'slechts' tweeënhalf miljoen euro.

In de toptien van duurste Deens spelers ooit opvallend veel voetballers die een verleden hebben bij Ajax. Vijf van de negen spelers stonden in het verleden onder contract in Amsterdam, terwijl Christian Poulsen, de zesde Deen uit de toptien, op dit moment zijn wedstrijden speelt in de Amsterdam Arena.

De controlerende middenvelder maakte in de zomer van 2008 de overstap naar Juventus. De Italiaanse topclub betaalde destijds bijna tien miljoen euro aan Sevilla. Verder komen onder anderen Jesper Grönkjaer en de gebroeders Michael Laudrup en Brian Laudrup (twee keer) voor in de lijst van duurste Denen.

De volledige toptien van de duurste Deense voetballers

Speler Van Naar Bedrag
Christian Eriksen Ajax Tottenham Hotspur 13,5 miljoen
Simon Kjær Palermo VfL Wolfsburg 12 miljoen
Jesper Grönkjær Ajax Chelsea 11,9 miljoen
Brian Laudrup Glasgow Rangers Chelsea 11 miljoen
Christian Poulsen Sevilla Juventus 9,8 miljoen
Michael Laudrup Barcelona Real Madrid 9,6 miljoen
Daniel Agger Brøndby IF Liverpool 8,8 miljoen
Andreas Cornelius FC Kopenhagen Cardiff City 8,7 miljoen
Thomas Helveg Udinese AC Milan 8,5 miljoen
Brian Laudrup Chelsea FC Kopenhagen 8 miljoen

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen