Ergernis en tevredenheid bij Cocu na zege op AZ

Reacties

Het resultaat in Alkmaar stemde Phillip Cocu tevreden, zoals hij ook gelukkig was met de goals van Luuk de Jong en Jetro Willems. Toch plaatste de PSV-trainer kanttekeningen bij de zege op AZ.

Ergernis en tevredenheid bij Cocu na zege op AZ

Cocu stak zijn ergernis over de twee tegengoals niet onder stoelen of banken. 'Als je binnen een minuut na zelf te hebben gescoord een treffer incasseert, dan heeft dat iets te maken met concentratie', vertelde de PSV-trainer tegen FOX Sports over de 1-2 van AZ-spits Fred Friday.

Die tegentreffer werd ingeleid door balverlies op eigen helft. Ook bij de tweede van AZ was dat de oorzaak. 'Dat mag niet gebeuren en we hebben het er in de rust over gehad. En dan speel je tegen tien man (tweede gele kaart Stijn Wuytens, red.) en geef je weer een cadeautje weg. Dat mag een club als PSV niet gebeuren. Ik ben daar zeer ontevreden over', aldus Cocu.

Maar het was niet alleen maar kommer en kwel voor de oud-international. 'Jetro Willems maakt twee geweldige goals, Luuk de Jong pikt zijn goal mee (voor het eerst sinds 740 minute, red.), we winnen uit bij AZ met 4-2. Er zijn zeker ook goede dingen gebeurd. We hebben een belangrijke overwinning geboekt.'

Luuk de Jong maakte in Alkmaar een einde aan een improductieve periode. Maar de aanvoerder wilde er niet te veel waarde aan hechten. 'Natuurlijk wil je graag je doelpunten maken. Nu scoor ik weer en is het ineens allemaal weer hosanna', zei de aanvoerder, die wees op het feit dat hij ook zonder doelpunten een belangrijke rol speelt bij PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.