Eredivisie-topper PSV-Ajax prima geleid door Kuipers

Björn Kuipers heeft de topper PSV-Ajax getuige zijn beoordeling voor het VI-scheidsrechtersklassement goed geleid. Pol van Boekel was met een zware onvoldoende een uitzondering in de Eredivisie.

Eredivisie-topper PSV-Ajax prima geleid door Kuipers

Het optreden van Kuipers leverde zondag stof tot discussie op. De leidsman was tot twee keer toe doof voor de claims van Ajax voor een strafschop. Ook werden er vraagtekens gezet bij het uitblijven van een gele kaart voor Ajacied Christian Poulsen. De Deense middenvelder ging er in de beginfase stevig in.

Kuipers floot echter sterk getuige zijn 7. De arbiter zelf was redelijk tevreden met zijn optreden in Eindhoven, waar Ajax met 3-2 won. 'Er zat veel spanning op bij de spelers. Daarom heb ik het geprobeerd als manager op te lossen, met praten dus. Maar eigenlijk had ik Jeremain Lens geel moeten geven.'

Kuipers was niet de enige die voor zijn optreden dit weekeinde in de Eredivisie een zeven scoorde. Ook Pieter Vink en Reinold Wiedemeijer werden met dat cijfer beoordeeld voor hun leiding bij respectievelijk Heracles Almelo-FC Groningen en VVV-Venlo-PEC Zwolle.

Pol van Boekel maakte zaterdag een slechte beurt in Den Haag. Zijn optreden tijdens ADO Den Haag-FC Twente (1-3) werd beoordeeld met een 3. Die zware onvoldoende werd mede ingegeven door het wegsturen van Danny Holla. Tot zijn frustratie en ongenoegen werd de middenvelder van ADO in negen minuten tijd twee keer met een gele kaart bestraft, waardoor het duel na een uur voorbij was. <br /> Voor een klassering in het VI-klassement is een minimum gesteld van een derde van de Eredivisie-wedstrijden. De scheidsrechters worden beoordeeld door de verslaggevers van Voetbal International.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen