Eredivisie Quiz: Zuid-Amerikanen bij Ajax en PSV

Reacties

Zondag is het zover, dan staan PSV en Ajax tegenover elkaar in een voor de titelstrijd allesbepalend duel. Sinds dit seizoen heeft niet alleen de ploeg uit Eindhoven maar ook die uit Amsterdam weer een Zuid-Amerikaans gezicht. Daarom een quiz over spelers uit hét voetbalcontinent bij uitstek die ooit voor Ajax of PSV speelden.

Eredivisie Quiz: Zuid-Amerikanen bij Ajax en PSV

Zuid-Amerikanen hebben sinds de jaren negentig altijd kleur gegeven aan de Eredivisie, zeker die voor de Nederlandse topclubs hebben gespeeld. Zo ging de topscorerstitel alleen al zes keer naar een spits uit Latijns Amerika. En op het lijstje met duurste aan- en verkopen prijkt ook menig Zuid-Amerikaan.

Voor Ajax en PSV alleen al kwam in het verleden 39 Zuid-Amerikanen in actie. Zes van hen speelden meer dan honderd competitieduels voor een van beide clubs, maar minstens zoveel spelers kwam tot slechts een handvol Eredivisie-optredens en zijn zelfs bij de meest verstokte supporters weer in de vergetelheid geraakt.

Richting PSV – Ajax, waarin vijf Zuid-Amerikanen hun opwachting kunnen maken, stelt VI jullie kennis op de proef over de spelers uit Zuid-Amerika die de laatste jaren op zijn minst hun Eredivisie-debuut hebben gemaakt voor een van beide clubs. We geven de periode, club, nationaliteit en aantal duels/goals alvast weg. Veel plezier!

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.