Eredivisie doet beroep op KNVB: 'UEFA-circus moet over'

Reacties

De Eredivisie doet een klemmend beroep op de KNVB om oppositie te voeren tegen de Champions League-hervormingen. Dat moet woensdag gebeuren tijdens het UEFA-congres in Athene. Dat zeggen clubs na de vergadering van de Eredivisie CV van vandaag.

Eredivisie doet beroep op KNVB: 'UEFA-circus moet over'

In Utrecht kwamen de clubs maandagmiddag bijeen. Er heersen veel zorgen over de ingrijpende wijzigingen van de Champions League vanaf 2018. Grote landen krijgen meer tickets, Nederland betaalt de rekening. Een besluit dat de grootste clubs en de UEFA in achterkamers doordrukten. 

'De Eredivisie heeft als lid van de European Professional Football Leagues (EPFL) al nadrukkelijk bezwaar aangetekend', zegt ECV-directeur Jacco Swart (foto). 'Nu doen de clubs een collectief beroep op de Nederlandse voetbalbond. KNVB sta op en zeg dat dit zo niet kan, maak duidelijk dat dit circus over moet.'

Het besluit om de voetbalelite verder tegemoet te komen is al goedgekeurd door het uitvoerend comite van de UEFA, met daarin vicevoorzitter Michael van Praag. Swart: 'In feite zit Michael als bestuurslid achter de tafel. Logischer is dan ook dat de vraagtekens woensdag worden geplaatst uit de zaal, door de secretaris-generaal van de KNVB.'

Ex-directeur Bert van Oostveen dus. Tijdens het congres hoopt Michael van Praag te worden gekroond tot de nieuwe UEFA-voorzitter. De Sloveen Aleksander Ceferin is favoriet. De Eredivisie laat weten dat 'de nieuwe voorzitter de voorgenomen plannen moet herroepen zodat het proces over kan worden gedaan'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.