Enrique: 'Dit was de slechtste wedstrijd van ons seizoen'

Luis Enrique was ondanks de overwinning (1-2) bij UD Almería kritisch op het spel van zijn elftal, maar de Barcelona-trainer koesterde de drie punten.

Halverwege stond Barcelona, dat enkele basisspelers spaarde, tegen Almería op een 1-0 achterstand. 'Ik weet niet wat er gebeurde in de eerste helft', sprak een onthutste Enrique na afloop. 'Dit was de slechtste wedstrijd van ons seizoen. Na rust was het iets beter, maar dat kwam meer door de wilskracht van onze spelers dan door ons spelniveau.'

Dankzij invallers Luis Suarez (twee assists) en Neymar (doelpunt) boog Barcelona de achterstand toch nog om. 'Maar het is duidelijk dat er dingen moeten verbeteren', vond Enrique. 'Ik hoop dat we snel progressie boeken. Het resultaat is uitstekend, maar de doelpunten kunnen onze fouten niet verbloemen.'

Toch besloot Enrique met een optimistische opmerking. 'Als je prijzen wil winnen, is het echter ook cruciaal om slechte wedstrijden te winnen en dat hebben we gedaan.'