Enorme opluchting bij Lyon na overwinnen 'penaltyvloek'

Reacties

Trainer Bruno Genesio van Olympique Lyon haalde donderdagavond opgelucht adem na het bereiken van de halve finale van de Europa League. De coach had naar eigen zeggen weinig vertrouwen in de beslissende strafschoppenreeks tegen Besiktas in Istanbul.

Enorme opluchting bij Lyon na overwinnen 'penaltyvloek'

'Deze club heeft vaak weinig geluk met penaltyseries. Volgens mij trok Lyon van de 24 penaltyseries liefst achttien keer aan het kortste eind. Gelukkig zijn we er dit keer in geslaagd om de vloek te overwinnen', aldus een trotse Genesio volgens L'Equipe. Doelman Anthony Lopes stopte twee penalty's van Besiktas en bezorgde zijn ploeg zo een plek bij de laatste vier. Lyon was na de 2-1 nederlaag in de return van donderdag veroordeeld tot een strafschoppenreeks, aangezien de Fransen de heenwedstrijd met dezelfde cijfers wonnen.

Waar dat duel nog werd ontsierd door rellen op de tribune en een veldbestorming, verliep de return in Turkije een stuk rustiger. 'Het was een echte Europese avond met twee sportieve ploegen en heel veel spanning. Dit is waarom ik gek ben op voetbal', aldus Genesio, die zich na afloop ook nog even richtte tot voorzitter Jean-Michel Aulas. 'Ik wil hem graag bedanken, want hij heeft me altijd gesteund in moeilijke tijden. Ik proef heel veel plezier in de groep momenteel. We hadden de return al voor de penalty's moeten beslissen, maar de afloop is goed.'

Memphis Depay, die niet speelgerechtigd is voor Lyon in de Europa League, was door het dolle heen nadat zijn ploeg zich bij de laatste vier voegde. De aanvaller bekeek de wedstrijd in een bar in Lyon en plaatste de beelden op Instagram.

Besiktas
Bij Besiktas, koploper in de Turkse competitie, overheerst vanzelfsprekend teleurstelling. Trainer Senol Günes vond dat zijn ploeg meer had verdiend in eigen huis. 'Met wat meer geluk stonden wij nu in de volgende ronde', zei de coach volgens het Turkse Hurriyet.

'Natuurlijk wilden we nog verder komen en we zijn teleurgesteld dat dat niet is gelukt, maar we hebben de club en ons land goed vertegenwoordigd. We nemen nu misschien afscheid van de Europa League, maar hopelijk staan we volgend seizoen weer in de Champions League', besluit Günes. De ploeg van Ryan Babel plaatst zich rechtstreeks voor het miljoenenbal als het dit seizoen kampioen wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.