Enkelblessure houdt Tete minstens tien weken aan de kant

Reacties

Kenny Tete kan de komende tien tot twaalf weken niet in actie komen voor Ajax. Onderzoek heeft uitgewezen dat de twintigjarige rechtsback zaterdag in het thuisduel met Vitesse (1-0) zijn rechterenkelband heeft afgescheurd.

Enkelblessure houdt Tete minstens tien weken aan de kant

De zware kwetsuur is een fikse tegenvaller voor de Amsterdammers. Tete ontwikkelde zich dit seizoen tot vast gezicht in het elftal van trainer Frank de Boer en maakte zijn debuut als international. In zijn 29ste officiële optreden van deze jaargang ging het echter mis. De man die Ricardo van Rhijn uit de basis speelde moest zaterdag al na negentien minuten naar de kant.

Tete moet deze week een operatie ondergaan aan zijn rechterenkel. Dan zal meteen een stukje bot worden verwijderd waar de Amsterdammer de afgelopen periode last van had. Na de ingreep zal het naar verwachting bijna drie maanden duren voordat de tweevoudig international weer inzetbaar is. Op dit moment lijken daardoor alleen de laatste paar duels van het seizoen haalbaar.

Van Rhijn
De vraag is wat de ernstige blessure van Tete betekent voor de toekomst van Van Rhijn. De 24-jarige Leidenaar moest zich na drie jaar als basisspeler dit seizoen vooral tevreden stellen met het spelen van wedstrijden voor Jong Ajax en werd in verband gebracht met een vertrek. Nu zijn voornaamste concurrent is weggevallen, verandert zijn perspectief in De Arena mogelijk rigoureus.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.