Engelsen staan te trappelen: Southgate ontvangt brief van de koningin

Reacties

In het voetbalgekke Engeland kan men niet wachten op de EK-finale, de eerste kans voor de nationale ploeg om na de wereldtitel van 1966 weer eens een prijs te pakken. Zaterdag lieten honderden supporters én de koningin hun steun blijken voor het treffen met Italië.

Engelsen staan te trappelen: Southgate ontvangt brief van de koningin
© Pro Shots
Italië
Italië
ns
1 - 1
Engeland
Engeland

Koningin Elizabeth, inmiddels 95 jaar oud, was erbij toen Engeland 55 jaar geleden de wereldtitel won. 'Ik zag wat het betekende voor de spelers, management en staf om de finale van een groot internationaal voetbaltoernooi te bereiken én te winnen', schrijft de koningin in een brief aan de Engelse bondscoach Gareth Souhtgate. 'Ik wil jullie namens mij en mijn familie feliciteren met het bereiken van de EK-finale en jullie succes wensen voor morgen, in de hoop dat de geschiedenis niet alleen jullie succes zal vastleggen, maar ook de spirit, toewijding en trots.'

De Engelse ploeg werkte zaterdag nog een training af op St. George's Park, het trainingscomplex van de voetbalbond, en gaat zich nu opmaken voor de eindstrijd. De spelersbus werd bij het verlaten van het complex uitgezwaaid door honderden dolenthousiaste fans, die dromen van het goud.

De EK-finale tussen Engeland en Italië begint zondagavond om 21.00 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.