Engelse bond schorst gewelddadige Dembélé voor zes duels

Reacties

De Engelse voetbalbond (FA) schorst Moussa Dembélé voor liefst zes wedstrijden voor 'gewelddadig gedrag' in het Premier League-duel met Chelsea (2-2). De Belgische middenvelder van Tottenham Hotspur wordt zo bestraft voor het in de ogen prikken van Diego Costa.

Engelse bond schorst gewelddadige Dembélé voor zes duels

Dembélé maakte zich vlak voor rust bij een opstootje schuldig aan het vergrijp dat scheidsrechter Mark Clattenburg was ontgaan. Daarom kon de FA hem alsnog straffen op basis van videobeelden. In het statement meldde de bond eerder al dat een conventionele straf van drie wedstrijden voor het vergrijp overduidelijk niet afdoende was.

De straf voor Dembélé heeft dus effect op het begin van volgend seizoen. De ploeg van Mauricio Pochettino heeft nog maar twee wedstrijden te gaan in de Premier League en is met zes punten meer dan nummer vier Manchester City al vrijwel zeker van plaatsing voor de Champions League. De verwachting is wel dat Dembélé nog in beroep gaat tegen zijn forse straf.

De Londense derby van afgelopen maandagavond (2-2) liep volledig uit de hand met diverse opstootjes en in totaal twaalf gele kaarten, waarvan negen voor het wegens het mislopen van de titel gefrustreerde Tottenham. Beide clubs kunnen daarom ook nog rekenen op een straf van de Engelse bond, omdat ze hun spelers en/of officials niet in bedwang konden houden. Ze kunnen tot komende maandag reageren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.