Emoties lopen op bij Spurs: Dembélé prikt Costa in zijn oog

Reacties

Het duel van Tottenham Hotspur bij Chelsea krijgt voor Spurs-middenvelder Moussa Dembélé mogelijk nog een vervelend staartje. De Belg moet vrezen voor een schorsing na een opstootje met Diego Costa.

Emoties lopen op bij Spurs: Dembélé prikt Costa in zijn oog

Doordat Chelsea op Stamford Bridge een 0-2 achterstand goedmaakte tegen Spurs (2-2) werd er elders in Engeland een groots feest gevierd. Leicester City werd door dat resultaat immers kampioen. Bij de uitploeg liepen de emoties maandagavond hoog op.

Bij Tottenham kregen liefst negen spelers een gele kaart. Net voor rust was het opstootje ontstaan na een overtreding van Danny Rose op Willian. Die twee stonden met de hoofden tegen elkaar toen Tottenham-coach Mauricio Pochettino tussenbeide kwam. Bij de vechtpartij die vervolgens ontstond, stak Dembélé zijn vinger in het oog van Costa.

Omdat scheidsrechter Mark Clattenburg het incident niet waarnam, kan Dembélé op basis van televisiebeelden alsnog worden geschorst. De verwachting is dat de Belg drie duels zal moeten toekijken, waardoor zijn seizoen er bij de Londenaren opzit. De nummer twee treft alleen nog Southampton en Newcastle United. Arsenal staat drie punten achter de rivaal en Manchester City zes. Bovendien dreigen er nog meer problemen omdat Toby Alderweireld geblesseerd het veld verliet. Onduidelijk is nog hoe ernstig de klachten van de Belg zijn.

Hiddink
Ook na het verhitte duel ontstond er een opstootje. Guus Hiddink viel daarbij zelfs, al reageerde de Nederlandse coach na afloop nuchter. Ook Spurs-reservedoelman Michel Vorm was bij het voorval betrokken. Ook hij zocht de confrontatie met Diego Costa, maar kon worden tegengehouden door Pochettino.

Pochettino reageerde na afloop op al die emoties. 'Iedereen heeft daar schuld aan. Het heeft met de emotie te maken. Op het veld vechten is geen goed voorbeeld, maar de klap kwam hard aan bij ons en we zijn allemaal mensen.'

Kane
Spits Harry Kane vertelde al even teleurgesteld te zijn, maar besefte na afloop van het treffen op Stamford Bridge dat zijn ploeg indruk had gemaakt in Engeland dit seizoen. 'Het zegt genoeg over ons dat Chelsea, nota bene de uittredend kampioen, dit punt vierde alsof zij kampioen zijn geworden. Wij moeten nu doorgaan met wat we al het hele seizoen doen. Mijn felicitaties ook voor Leicester City. Ze hebben het fantastisch gedaan.'

Vorige week kreeg Spurs-middenvelder Delle Alli ook al een schorsing. In zijn geval was dat voor het slaan van West Bromwich-speler Claudio Yacob.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.