Engeland wil Kane op jeugd-EK klaarstomen voor grote werk

Reacties

Harry Kane maakt kans om komende zomer uit te komen voor Jong Engeland op het Europees Kampioenschap Onder-21. De Engelsen zien Kane graag mee gaan, al is Tottenham Hotspur-manager Mauro Pochettino hier minder blij mee. De 21-jarige spits debuteerde vrijdag voor The Three Lions en scoorde direct.

Engeland wil Kane op jeugd-EK klaarstomen voor grote werk

De revelatie van de Engelse Premier League staat dit seizoen vol in de spotlights. Als topscorer van de Engelse competitie en een jongen die uit de eigen jeugd van Tottenham Hotspur komt, is hij de nieuwe lieveling van de Engelse media, die hem de hemel inschrijven.

De Engelsen zien hem dan ook graag meegaan naar het jeugd-EK van komende zomer in Tsjechië. Dit zou de volgende stap moeten worden in zijn ontwikkeling om hem klaar te stomen voor het grote EK, volgend jaar in Frankrijk. Vóór de jaarwisseling leverde Kane al een flinke bijdrage aan de kwalificatie van Jong Engeland door vijf keer te scoren in de laatste vijf interlands.

Harry Kane viert zijn gelijkmaker op 10 oktober tegen Jong Kroatië (2-1).
Harry Kane viert zijn gelijkmaker op 10 oktober tegen Jong Kroatië (2-1).

Engeland speelt vlak voordat het EK Onder-21 begint nog een oefenduel met Ierland en een kwalificatiewedstrijd tegen Slovenië. Toch verwacht Gareth Southgate, de manager van Jong Engeland, dat de spits met de jeugdploeg mee gaat. 'Roy Hodgson en ik denken dat de ervaring van een jeugd-EK beter is dan twee wedstrijden met de nationale ploeg', aldus Southgate tegen Sky Sports.

Tottenham Hotspur-manager Mauro Pochettino is daar minder blij mee. De Argentijn is bang dat het drukke Engelse seizoen en twee toernooien in twee opeenvolgende zomers te veel zullen worden voor zijn spits. Hij vreest voor een burn-out. Pochettino wil dan ook tot een overeenkomst komen met de Engelse voetbalbond om ervoor te zorgen dat Kane genoeg rust krijgt.

Op 17 juni begint het EK in Tsjechië, waarvoor Jong Oranje zich niet wist te plaatsen. Het thuisland zal het toernooi openen tegen Jong Denemarken. Engeland zit met de leeftijdsgenoten van Italië, Zweden en Portugal in Groep B.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.