Engeland kent prima generale repetitie voor kwalificatieduel met Italië

Reacties

Engeland heeft vrijdagavond een zakelijke oefenzege geboekt op Australië. Zodoende kenden de Engelsen een goede generale repetitie voor het EK-kwalificatieduel met Italë van komende dinsdag.

Engeland kent prima generale repetitie voor kwalificatieduel met Italië
© Pro Shots
Engeland
Engeland
1 - 0
Australië
Australië

Gareth Southgate koos voor negen spelers uit de Premier League, Fikayo Tomori (AC Milan) en voor aanvoerder Jordan Henderson, die tegenwoordig zijn brood verdient in Saoedi-Arabië. In de eerste helft was Engeland de bovenliggende partij, zonder al te veel kansen te creëren. Alleen Ollie Watkins was heel dichtbij in de eerste helft, maar hij raakte de paal.

In de tweede helft was het alsnog raak voor de spits van Aston Villa. Jack Grealish controleerde een hoge voorzet, schoot op doel en bij de tweede paal gleed Watkins de bal binnen. In het vervolg kwam Engeland nauwelijks meer serieus in de problemen en uiteindelijk trok het de 1-0 overwinning over de streep.

Dinsdag staat er voor Engeland een fraai affiche op het programma, dan is Italië de tegenstander. De ploeg van Southgate staat met dertien punten bovenaan in de poule. Italië deelt de tweede positie met Oekraïne en Noord-Macedonië, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld in de groep.

EK-kwalificatie

Stand Groep C EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Italië
8
4
2
2
16-9
+7
14
3
Oekraïne
8
4
2
2
11-8
+3
14
4
Noord-Macedonië
8
2
2
4
10-20
-10
8
5
Malta
8
0
0
8
2-20
-18
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.