Engeland hoopt vijfde penaltyreeks op rij te voorkomen

Reacties

Engeland en IJsland staan maandag in de achtste finale van het EK tegenover elkaar (aftrap 21.00 uur). Opta komt met opvallende feitjes over het duel in Nice.

Engeland hoopt vijfde penaltyreeks op rij te voorkomen

● Dit wordt pas de derde keer dat Engeland en IJsland het tegen elkaar opnemen. Twee eerdere (oefen)duels eindigden in een Engelse zege en een gelijkspel.

● Engeland is op EK-eindronden al tien wedstrijden op rij ongeslagen (exclusief strafschoppenreeksen). De Engelsen wonnen vijf keer en speelden vijf keer gelijk.

● De laatste vier knockout-wedstrijden van Engeland op EK-eindronden eindigden allemaal met een beslissende strafschoppenreeks. Eenmaal zegevierden The Three Lions.

● De laatste keer dat Engeland een EK-duel verloor in de reguliere speeltijd dateert van 13 juni 2004 tegen Frankrijk (2-1).

● IJsland debuteert op dit EK en is na de drie groepswedstrijden van de voorbije weken nog altijd ongeslagen met één zege en twee remises.

De laatste vier knockout-wedstrijden van Engeland op EK-eindronden eindigden allemaal met een beslissende strafschoppenreeks.
De laatste vier knockout-wedstrijden van Engeland op EK-eindronden eindigden allemaal met een beslissende strafschoppenreeks.

● IJsland kende - net als Spanje - in alledrie de groepswedstrijden telkens dezelfde basisopstelling.

● Dit is pas de eerste keer dat Engeland bij twee opeenvolgende EK-eindronden de groepsfase overleefde. Tijdens het vorige EK (in 2012 in Polen en Oekraïne) strandde de ploeg in de kwartfinale.

● Wayne Rooney scoorde vier keer in zijn eerste drie eindrondewedstrijden als Engels international, maar was nog maar twee keer trefzeker in de zeventien daaropvolgende duels.

● Van alle doelmannen op dit EK verrichtte de IJslandse keeper Hannes Thór Halldórsson tot nu toe de meeste reddingen (achttien).

Bron: Opta

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.