Enfant terrible Lamkel Zé lijkt België in stijl te verlaten

Reacties

Didier Lamkel Zé tekende afgelopen zomer een driejarig contract bij KV Kortrijk, maar geheel in stijl lijkt de aanvaller uit Kameroen de club al binnen een half jaar te verlaten. Adnan Custovic, trainer van de club uit West-Vlaanderen, laat hem buiten de selectie voor de resterende wedstrijden in 2022.

Enfant terrible Lamkel Zé lijkt België in stijl te verlaten
© Pro Shots

De Kerels spelen midweeks een bekerwedstrijd tegen RWDM en zondagavond nog tegen AA Gent, waarna de verlengde winterstop begint. Daarmee lijkt Lamkel Zé zijn laatste minuten voor Kortrijk al te hebben gemaakt: in het nieuwe jaar is hij naar eigen zeggen bij een nieuwe club onder de pannen. Ferencváros zou zijn volgende werkgever worden, verklapte hij in een interview met de publieke omroep van Wallonië.

Verschillende Belgische media melden dat trainer Adnan Custovic het voor de laatste wedstrijden zonder Lamkel Zé wil doen. Daar liggen disciplinaire redenen aan ten grondslag, maar het zou niets te maken hebben met het interview dat hij gaf. Het lijkt er dus op dat er nog iets anders is voorgevallen. Veel plezier hebben de rood-witten in elk geval niet gehad van hun zomeraanwinst. In tien wedstrijden kwam Lamkel Zé tot één doelpunt, en dat in een wedstrijd die Kortrijk met 1-4 verloor.

Het hoogtepunt van zijn korte passage in Kortrijk werd de overwinning op Antwerp, zijn voormalige club. Lamkel Zé provoceerde de supporters van Antwerp en werd voor straf veroordeeld tot een ontmoeting met diezelfde fans. Hij ging vervolgens in beroep tegen die opmerkelijke sanctie, de uitkomst daarvan is nog niet bekend. Het zal hoe dan ook snel moeten gebeuren, want het heeft er alle schijn van dat deze controversemachine volgend jaar niet meer in België te bewonderen is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.