Emotioneel eerste duel na vliegtuigcrash voor Chapecoense

Reacties

Het Braziliaanse Chapecoense heeft de eerste wedstrijd afgewerkt sinds de tragische vliegtuigcrash die de club zo hard trof. Het oefenduel met de Braziliaanse kampioen Palmeiras eindigde in 2-2 en groeide uit tot een emotioneel eerbetoon aan de overleden voetballers van de club.

Emotioneel eerste duel na vliegtuigcrash voor Chapecoense

Op 29 november kwamen 71 inzittenden van het vliegtuig waarmee Chapecoense naar Colombia onderweg was om het leven. De club zou daar tegen Atlético Nacional om de Copa Sudamericana spelen, maar nabij Medellín sloeg het noodlot toe.

Het oefenduel van zaterdagavond was de eerste wedstrijd voor de club sinds het tragische ongeval. In de eigen Arena Condá namen de drie overlevenden Alan Ruschel, Neto en doelman Jackson Follmann de Copa Sudamericana in ontvangst. Atlético Nacional had direct na de ramp al aangegeven de trofee te schenken aan de Braziliaanse club.

Ook vele nabestaanden waren naar de thuishaven van Chape gekomen. Zij vormden bij aanvang een erehaag voor het nieuwe team. Uiteindelijk eindigde het duel in 2-2. In de 71ste minuut volgde een minuut lang applaus ter nagedachtenis aan de overleden voetballers en medewerkers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.