Emoties lopen hoog op bij Fenerbahçe: Bonucci gaat trainer te lijf in de rust

Reacties

Fenerbahçe heeft zondagavond de koppositie in Turkije uit handen gegeven na een verhit duel met Alanyaspor, waar Leroy Fer negentig minuten meedeed. Bankzitter Leonardo Bonucci vestigde in negatieve zin de aandacht op zich door het in de rust aan de stok te krijgen met Metin Aktas, de keeperstrainer van de bezoekers.

Emoties lopen hoog op bij Fenerbahçe: Bonucci gaat trainer te lijf in de rust
© Pro Shots
Fenerbahçe
Fenerbahçe
2 - 2
Alanyaspor
Alanyaspor

De gemoederen waren in de eerste helft al diverse keren hoog opgelopen met in totaal zeven gele kaarten verdeeld over de twee teams, toen Bonucci na het rustsignaal de confrontatie aanging met Aktas. Daarvoor was er op het veld al een opstootje geweest tussen beide teams en was Dusan Tadic op de bon gegaan, omdat hij op de enkel van middenvelder Richard was gaan staan. In de ogen van Alanyaspor had de Serviër een rode kaart verdiend.

Het opstootje tussen Bonucci, deze winter overgekomen van Union Berlin, en Aktas bij het ingaan van de spelerstunnel wordt zowel in Italiaanse als in Turkse media breed uitgemeten. Op beelden is te zien hoe de voormalig verdediger van Juventus oog in oog komt te staan met de trainer, die de routinier ogenschijnlijk tot de orde roept nadat hij een speler van Alanyaspor van achteren heeft geduwd. Omstanders lijken de twee vervolgens tot bedaren te brengen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De gebeurtenissen in de verhitte eerste helft worden ook in Turkse media breed uitgemeten. Tadic erkende na afloop dat de emoties behoorlijk hoog opliepen. 'Het is moeilijk om woorden te vinden om mijn intense emoties te omschrijven', zei de ex-Ajacied na het 2-2 gelijkspel, dat Fenerbahçe de koppositie kostte. 'Natuurlijk gaat er iets fout. We moeten nu onze ware gezicht laten zien. In dit soort situaties moeten de leiders opstaan.'

Voor Tadic zelf betekende zijn rake penalty zijn eerste treffer sinds 9 december, toen hij scoorde in de derby tegen Besiktas (1-3). Ook de dit seizoen al vaak bewierookte Sebastian Szymanski wacht al vijf competitieduels op en goal of een assist. Mede doordat de productie van de twee smaakmakers stokte, kwam Galatasaray langszij dankzij een zegereeks van zeven duels. Fenerbahçe verspeelde sinds de jaarwisseling juist vier punten.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2023/2024

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Galatasaray
35
31
3
1
86-22
+64
96
2
Fenerbahçe
35
28
6
1
89-31
+58
90
3
Trabzonspor
35
18
4
13
61-48
+13
58
4
İstanbul Başakşehir
35
16
7
12
50-40
+10
55
5
Beşiktaş
35
16
6
13
48-42
+6
54
6
Alanyaspor
35
12
13
10
50-47
+3
49
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Fenerbahçe
Meer over Fenerbahçe
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.