Emiraten gunnen De Mos droom: bondscoach

Aad de Mos is de nieuwe bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De Hagenaar moet direct aan de slag, want komende woensdag wacht een belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Jemen.

Emiraten gunnen De Mos droom: bondscoach

De Mos, die voor het laatst werkzaam was bij Al Hilal uit Saoedie Arabië, tekende een contract voor een jaar bij de Emiraten. Hij neemt twee assistenten mee. René Eijer en Jan Van Winckel. De laatste begeleidde hem ook al bij KV Mechelen en Al Hilal.

Half juni zal De Mos met de Emiraten naar Salzburg vertrekken voor een trainingskamp, aangezien het in Oostenrijk minder warm is dan de 42 graden die momenteel op de thermometers staan in de Verenigde Arabische Emiraten, verklaarde De Mos aan VI.nl. In juli wacht het toernooi om de Asia Cup.

De Mos is de opvolger van Roy Hodgson en heeft zijn aanstelling mede te danken aan de invloed van Wiel Coerver, die al jaren de jeugd van de VAE traint.

De VAE bezetten de koppositie met vier punten uit twee duels, in een poule met Jemen, Thailand en Noord-Korea. De groepswinnaar plaatst zich voor een volgende groepsronde, waarvan de winnaar zich direct kwalificeert voor het WK in Duitsland. Sinds 1990 deden de VAE niet meer mee aan een WK.

De Mos op de website van Johan: 'Het is voor het eerst dat ik een functie als bondscoach heb. Ik ben erg vereerd met de aanstelling. Na mijn vertrek bij Al Hilal heb ik meteen gezegd dat ik terug wilde naar deze regio, omdat hier voetbaltoekomst ligt. Er is geld en dat wordt geinvesteerd in opleiding en Westerse trainers.'

Bekijk hier al onze video's