Emanuelson scoort bij Milan, Stekelenburg houdt nul

Urby Emanuelson was met zijn treffer een van de hoofdverantwoordelijken voor de 3-1 zege van AC Milan op Cesena. Maarten Stekelenburg hield zijn doel schoon tegen Parma. AS Roma won mede daardoor met 1-0.

Cesena - AC Milan 1-3Door de schorsing van Zlatan Ibrahimovic en de blessure van Clarence Seedorf kon Sulley Muntari zijn debuut maken voor AC Milan en claimde Emanuelson een basisplaats bij de Italiaanse koploper. De van Internazionale gehuurde Ghanees maakte een zeer gedreven indruk en creëerde direct enkele kansen. Na een half uur werden zijn inspanningen beloond. Hij tikte een rebound binnen die Cesena-goalie Francesco Antonioli moest toestaan na een vrije trap van Thiago Silva.

Niet lang daarna verdubbelde Emanuelson de score. De voormalige Ajacied liet met een hard schot Antonioli kansloos. Pas na rust werd laagvlieger Cesena iets gevaarlijker, maar wist zich na 55 minuten kansloos toen Robinho slim de buitenspel omspeelde en doeltreffend afrondde voor 3-0. Tien minuten later deed Cesena nog wat terug via Daniel Pudil en kregen nog enkele kansen op aansluiting. Aan de 3-1 stand veranderde echter niets meer.

AS Roma - Parma 1-0Het erg wisselvallige AS Roma begon matig aan de wedstrijd en zag Parma enkele kansen krijgen. De scherpte in de afronding ontbrak echter en anders stond Maarten Stekelenburg namens de Romeinen paraat. Na 25 minuten was het echter AS Roma dat de score opende. Een geplaatste schuiver van Fabio Borini zorgde daarvoor.

Het offensief dat Parma ontketende werd door AS Roma onschadelijk gemaakt. Mede door prima keeperswerk van Stekelenburg. Het moegestreden Parma moest in de slotfase erkennen dat een gelijkmaker er niet meer in zat en mocht zelfs niet klagen dat AS Roma de score niet hoger opvoerde.

Overige uitslagenLecce - Siena 4-1

Novara - Atalanta Bergamo 0-0

Genoa - Chievo 0-1 Foto: VI Images