Emanuelson reserve, De Jong en Van der Wiel starten

Urby Emanuelson zit in de uitwedstrijd tegen Anderlecht op de bank bij AC Milan. Kevin-Prince Boateng krijgt de voorkeur van trainer Massimiliano Allegri, die met Milan zeker is van de volgende ronde in de Champions League als hij in Brussel wint van het elftal van trainer John van den Brom.

Emanuelson reserve, De Jong en Van der Wiel starten

In tegenstelling tot Emanuelson speelt Nigel de Jong wel vanaf de aftrap. Hij krijgt op het Milanese middenveld gezelschap van Riccardo Montolivo en Antonio Nocerino. Bij Anderlecht vormt Bram Nuytinck het hart van de defensie met Cheikhou Kouyaté.

Ook in Gelsenkirchen en Kiev zijn Nederlanders te bewonderen. Klaas-Jan Huntelaar gaat in het duel van Schalke 04 met Olympiakos Piraeus op zoek naar zijn veertigste Europese goal. Ibrahim Afellay kan geen acte de présence geven door een spierblessure. Bij winst is Schalke zeker van een plek in de achtste finales.

Voor Gregory van der Wiel staat in Oekraïne hetzelfde op het spel. De 24-jarige rechtsback speelt bij afwezigheid van concurrent Christophe Jallet en heeft met Paris Saint-Germain tegen Dinamo Kiev genoeg aan een punt om te overwinteren in het miljoenenbal.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's