Emanuelson fit genoeg bevonden voor trip naar Arsenal

Urby Emanuelson behoort tot de 21-koppige selectie van AC Milan voor het Champions League-duel met Arsenal. De Milanezen verdedigen dinsdag in Londen een 4-0 voorsprong uit het heenduel.

Emanuelson fit genoeg bevonden voor trip naar Arsenal

Emanuelson viel zaterdagavond tijdens de 4-0 zege bij Palermo uit met enkelklachten. Maandag bleek voor vertrek naar Engeland dat de klachten niet dusdanig ernstig zijn om hem van een de trip naar Londen te weerhouden.

Ook Alberto Aquilani behoort tot het keurkorps van trainer Massimiliano Allegri. De middenvelder speelde dit kalenderjaar nog niet.

Mark van Bommel is de tweede Nederlander in de spelersgroep, Clarence Seedorf ontbreekt vanwege fysieke malheur. De verwachting is dat Emanuelson en Van Bommel samen met Antonio Nocerino het middenrif van Milan zullen vormen.

Komende woensdag 7 maart is er in de nieuwe editie van Voetbal International overigens een uitgebreide reportage te lezen over Emanuelson, die door verslaggever Simon Zwartkruis werd gevolgd tijdens Engeland-Nederland en de uitwedstrijd van AC Milan tegen het Siciliaanse Palermo. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's